Illustrasjonsbilde. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Olje brukes som råvare til nesten all industri. Legger vi ned oljeindustrien må vi legge ned nesten all annen industri også. Har du tenkt på det?

Jeg prøvde å forklare dette for noen ungdommer (12-14 år) og sa at da vil veldig mange miste jobben sin. Hva skal vi leve av da? Det var tydeligvis ikke noe problem for disse miljøbevisste ungdommene. Svaret var: «Jammen Mamma og Pappa har jo penger!» Det er så langt logikken rekker med dagens utdannelse!

Rapport: Mistro mellom oljeansatte og miljøbevegelsen

annonse

Hva får vi fra oljen? Når du sitter hjemme foran PC-en – trenger du ikke å vri hodet mer enn 15 grader, eller i det hele tatt før du ser noe. Ser du noe plast, maling, tekstiler eller noe annet?

Bare for å nevne noe er det plast, tekstiler, nylon, maling, asfalt, medisiner, parfyme, sminke, gummi, byggematerialer, isolasjon ….Ja rekken er nærmest uendelig!

Vi kan ikke produsere dette med en vindmølle. Skal vi ha elektrisk asfalt, elektrisk plastikk eller elektriske klær. Det ville virkelig blitt Keiserens nye klær!

annonse

Slutter vi vår oljeproduksjon vil etterspørselen bli dekket av andre. Det vil ikke ha noe å si for CO2 utslippet i verden, bortsett fra at det vil bli mer – fordi norsk oljeproduksjon er en av de reneste i verden og den inneholder lite Svovel.

Rapport: Kaski: Olje er ulønnsomt

Olje og gass er en stor inntekt for Norge. Skal vi oppgi den inntekten uten å oppnå noe?

Så hva oppnår vi og hva taper vi på å legge ned oljeindustrien? for tenkende mennesker er svaret ganske opplagt.

Jeg trodde politikere var tenkende mennesker – men jeg begynner å lure…..

Hvilket parti kan ta til seg disse tankene. De vil jeg stemme på. Hva synes dere?

annonse

Norge – et forferdelig sted å bo

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon