Fotograf Appian Way/paramount/kobal/rex
annonse
annonse

Reddit-nerdene, som tok innersvingen på Wall Street med å kjøpe GameStop-aksjer, får støtte av Jordan Belford.

Belford var hovedinspirasjonen bak filmen «The Wolf of Wall Street» fra 2013 med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Han ble nylig intervjuet av Fox News, der han hyllet Reddit-brukerne som i et «koordinert angrep» sendte kursen på GameStop-aksjen til himmels.

Dette førte til stor fortvilelse hos Wall Street-hedgefondene som hadde shortet GameStop, med andre ord satset penger på at aksjekursen skulle synke.

annonse

– Hendelsen beviser at den lille mannen i gata endelig har mulighet til å spille det samme spillet som de store gutta, i alle fall til en viss grad, sier tidligere aksjemekler Jordan Belfort i intervjuet du kan se under.

Parodi

annonse

I 1999 ble Belford, som hadde levd et vanvittig liv som aksjemegler, dømt for hvitvasking og svindel. Femten år senere kom filmen «The Wolf of Wall Street», som var basert på Belfords liv.

– Jeg tar av meg hatten for disse småinvestorene som fant dette «hullet» i markedet. De er møkk lei av å bli trampet ned av Wall Street, som de alltid er blitt. Endelig har de noe ammunisjon til å ta igjen, sier Belford i Fox News-intervjuet.

I en ny video lagt ut på Youtube refererer Belfort til seg selv som den ekte «Wolf of Wall Street». Han parodierer en velkjent scene fra filmen med samme navn, der DiCaprios rollefigur holder en avskjedstale til investeringsfirmaet han jobber i.

I videoen viser Belfort sin støtte til GameStop-aksjehandlere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon