Manchester United's Marcus Rashford er en av mange som er utsatt for . (Phil Noble/Pool via AP)
annonse
annonse

På oppfordring fra Det engelske fotballforbundet (FA) skal britiske myndigheter nå endre loven i kampen mot rasisme, ifølge NTB.

Etter helgens kamper mottok nok en gang Premier League-spillere rasistisk hets i sosiale medier. Det engelske fotballforbundet fordømmer episodene og ber myndighetene handle.

– Enda en helg der spillere står overfor diskriminerende overgrep og der tastaturkrigere kan handle i en verden av straffrihet. Vi ber regjeringen om å handle raskt og innføre passende lovgivning slik at dette misbruket får virkelige konsekvenser, heter det i en kunngjøringen.

annonse

Kulturminister Oliver Dowden svarer på FAs oppfordring og kaller hetsen sjokkerende og uakseptabel.

– Vi skal endre loven for å gjøre sosiale medier-selskaper mer ansvarlige for hva som skjer på plattformene deres, og de kan begynne med å beskytte spillerne i dag ved å luke ut rasistisk misbruk. Nok er nok, sier han.

Ole Gunnar Solskjær varslet i forrige uke at Manchester United skulle forme et samarbeid med myndighetene etter at flere av hans spillere stadig ble utsatt for rasisme.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon