Fotomontasje: Magnus Marsdal / Gorm Kallestad / NTB / Sylvi Listhaug / Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Med olje- og gasspedalen i bånn, kjører industrien rett i fjellveggen.

Leder i Manifest tankesmie, Magnus Marsdal, skriver i disse dager en bok om hvordan Norge kan håndtere den økende polariseringen mellom klimaaktivister og industriarbeidere.

Hensikten hans er å finne en felles vei gjennom det grønne industriskiftet. I den anledning har han døpt Listhaug «polariseringsminister».

annonse

Les også: Marsdal fra Manifest: Det Norge lever av, går ut på dato

– Listhaugs strategiske plan for å «kapre oljearbeidere fra Ap og Høyre». Frp øynet muligheten da de store skolestreikene for klima en stund fikk Høyre og Ap på glid mot å legge større vekt på klimahensyn, skriver Marsdal i Klassekampen, og legger til:

– For industripolitikken er Frps polariserende petroleumspopulisme nemlig et betydelig problem.

annonse

Marsdal skriver at da Stortinget forhandlet om krisepakken til oljenæringen skulle debatten ha dreid som om krav om en overgang til en grønn industriutvikling

– Så kom Sylvi Listhaug på banen. Alt snakk om grønn industri er bare «å spille russisk rulett», mente hun, og innledet i stedet en partipolitisk kappestrid om å måke mest mulig av de skattepengene over til olje og gass, skriver han.

Marsdal tror at oljeproduksjon vil bli et økonomisk tap:

– Frp vil være industriarbeidernes venn. Men har ikke annet å tilby enn en stutete, kortsynt politikk for å gjøre Norge enda mer avhengig av en næring som er dømt til å gå ut på dato.

Les også: Leder av Manifest Tankesmie forsvarer rapporten – NRK er høyrevridd

Marsdal skriver videre at en såkalt industrivennlig politikk som tråkker olje- og gasspedalen i bånn kjører norsk industri rett i fjellveggen rundt neste sving.

– Storbyeliten klarer seg alltids. Men for sysselsetting, verdiskaping og levedyktige lokalsamfunn langs kysten og i distriktene, er en aktiv, grønn industripolitikk nå helt avgjørende, mener han.

Kaviar-sosialist Magnus Marsdal anser seg opphøyd nok til å belære Sylvi Listhaug

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon