Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
annonse
annonse

– Jeg kjører dieselbil, året rundt. Jeg har ikke noen plan om å kjøpe meg elbil.

I et innlegg i Nettavisen retter maskinfører Vidar Helgesen fra Rena skarp kritikk mot Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Espen Barth Eide og hans stemping av «dieselpopulister».

– Barth Eide har vært direktør i «World Economic Forum» i Davos. Jeg forstår at hans gjester, noen av verdens rikeste personer, ikke uroer seg for økte dieselpriser. Eides venner i Davos har råd til å fly helikoptera sine, uavhengig av hvor dyr dieselen er, slår han fast og spør om Barth Eide mener han er en «dieselpopulist» fordi han bryr seg om hva det koster å kjøre bil.

annonse

Maskinføreren sier det vil ta lang tid før hogstmaskinen i skogen blir elektrisk. Han kjenner heller ingen som har planer om å kjøpe elbil og har lite lyst til å bli stående på en øde vei i – 30.

– Jeg bor på Rena og det er langt mellom ladestasjonene i skogen i Østerdalen. Sjølsagt er jeg avhengig av å bruke diesel- eller bensinmotor. Jeg kjører dieselbil, året rundt. Jeg har ikke noen plan om å kjøpe meg elbil. Det vil være upraktisk for meg, slår Helgesen fast.

Støre distanserer seg fra populismeutspill

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon