Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
annonse
annonse

– Jeg kjører dieselbil, året rundt. Jeg har ikke noen plan om å kjøpe meg elbil.

I et innlegg i Nettavisen retter maskinfører Vidar Helgesen fra Rena skarp kritikk mot Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Espen Barth Eide og hans stemping av «dieselpopulister».

– Barth Eide har vært direktør i «World Economic Forum» i Davos. Jeg forstår at hans gjester, noen av verdens rikeste personer, ikke uroer seg for økte dieselpriser. Eides venner i Davos har råd til å fly helikoptera sine, uavhengig av hvor dyr dieselen er, slår han fast og spør om Barth Eide mener han er en «dieselpopulist» fordi han bryr seg om hva det koster å kjøre bil.

annonse

Maskinføreren sier det vil ta lang tid før hogstmaskinen i skogen blir elektrisk. Han kjenner heller ingen som har planer om å kjøpe elbil og har lite lyst til å bli stående på en øde vei i – 30.

– Jeg bor på Rena og det er langt mellom ladestasjonene i skogen i Østerdalen. Sjølsagt er jeg avhengig av å bruke diesel- eller bensinmotor. Jeg kjører dieselbil, året rundt. Jeg har ikke noen plan om å kjøpe meg elbil. Det vil være upraktisk for meg, slår Helgesen fast.

Støre distanserer seg fra populismeutspill

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon