Under slagord som " Send barna hjem nå " og " Barnevernet = Gestapo " samlet noen hundre demonstranter seg foran Stortinget for å vise sin motstand mot barnevernet. Mange av demonstrantene var selv foreldre som er blitt fratatt sine barn av barnevernet. Samtidig skulle det være lignende demonstrasjoner i nærmere 60 byer i 20 land, ifølge arrangørene. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
annonse
annonse

Politiet utførte 2.800 oppdrag for barnevernet i 2019. Det er i snitt åtte ganger hver dag. 

– Jeg har ikke nærmere kunnskap rundt omfanget enn det som presenteres. Men slik saken er opplyst, er dette noe vi ser alvorlig på, sier politidirektør Benedicte Bjørnland til Stavanger Aftenblad.

Barnevernloven gir barnevernet mulighet til å få bistand fra politiet, hvis det er påkrevd. Politiloven sier at politiet er pliktig til å bistå barnevernet.

annonse

Men ved hvert tredje oppdrag ser det ut til at politiet ble benyttet «for sikkerhets skyld».

– Hvis det skulle være tilfelle, er det i strid med regelverket, sier Bjørnland.

Politidirektøren forutsetter at barnevernet «gjør samvittighetsfulle vurderinger» og bare tilkaller politiet «når det er strengt nødvendig».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon