Donald Trump-forsvareren Bruce Castor taler til Senatet og sier seg enig i at kongresskvinnen Jaime Herrera Beutlers uttalelse skal bli tatt inn som bevis i riksrettssaken mot Trump. Foto: Senate Television via AP / NTB
annonse
annonse

Senatorene har inngått en avtale om å droppe vitneavhør i riksrettssaken mot Donald Trump. Det betyr at sluttprosedyrene i saken er i gang.

Da senatorene lørdag vedtok å høre kongresskvinnen Jaime Herrera Beutler som vitne i riksrettssaken, i stedet for å gå løs på sluttprosedyrene, vakte det reaksjoner.

Etter forhandlinger på bakrommet, snudde imidlertid Senatet. Republikanerne, Demokratene og Trumps forsvarsteam ble i stedet enig om å ta Herrera Beutlers offentlige uttalelse inn som bevis i saken. Beutler forteller om en telefonsamtale mellom Trump og Kevin McCarthy under kongresstormingen

annonse

I uttalelsen sier Beutlers at presidenten sa til McCarthy at opprørerne brydde seg mer om valget enn McCarthy, som fryktet for sin egen sikkerhet. Uttalelsen ble lest opp før sluttprosedyrene startet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon