Covidfilmen 2020 er slettet fra Youtube-arkivet.
annonse
annonse

Etter at Faktisk.no «faktasjekket» den norske informasjonsfilmen om coronapandemien, har Youtube valgt å fjerne den.

Informasjonsfilmen fikk over 60 000 visninger på et få dager da den ble lagt ut på Youtube-kanalen Viktig Viten. Minidokumentaren la frem statistikk og informasjon om coronaviruset som vanligvis ikke kommer frem i de etablerte mediene.

Filmen viste også til kilder fra det helsmyndighetene i Norge og utlandet selv hadde lagt ut på sine nettsider.

annonse

– Høyreekstreme nettsider

Men etter at Resett publiserte en artikkel der Youtube-videoen ble vist, tok det ikke lang tid før faktasjekkeren Faktisk.no gjorde en analyse.

– «Covidfilmen 2020» har blitt en hit på YouTube. Men vår gjennomgang avdekker feil, misforståelser og villedende gjengivelse av fakta, skrev Faktisk.

annonse

I «faktasjekken» ble også det også lagt vekt på at den kontroversielle bloggeren Gunnar Tjomlid hadde stemplet videoen som løgn, og at den var kjedelig.

– Tjomlid har gått gjennom filmens referanseliste og blant annet funnet referanser fra det han kaller «høyreekstreme konspirasjonsnettsteder», stod det i Faktisk-artikkelen.

Tjomlids påstander om at Covidfilmen hadde referanser til «høyreekstreme konspirasjonsnettsteder» ble ikke faktasjekket. Det ble bare linket til bloggerens nettside som en opplysning.

Tilgjengelig på Bitchute

Også forskning.no har analysert minidokumentaren. Redaktør Nina Kristiansen kalte Covidfilmen en konspirasjonsteori og la vekt på at de som stod bak var anonyme.

– ViktigViten som står bak filmen gir ingen klare svar på hvorfor «alle» med makt forsøker å manipulere oss gjennom vaksinering og smittefrykt og hvorfor de stenger oss inne. Dette er et vanlig grep for å fremme konspirasjonsteorier. Du blir presentert for nøye utvalgt informasjon, og må konkludere selv. Slik er det lettere å overtale deg til å tro noe som kan virke utrolig, skrev Kristiansen.

annonse

Covidfilmen er nå blitt fjernet fra Youtube. Den gigantiske videoplattformen opplyser at videoen er slettet «som følge av brudd på vilkårene». Mer informasjon er ikke gitt.

Den kan imidlertid fremdeles sees på den alternative videoplattformen Bitchute. I videoen under kan du se informasjonsfilmen i sin helhet.

.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon