Lan Marie Berg Nguyen er byråd for miljø og samferdsel i Oslo og har fått kritikk for trehogst for å bygge sykkelveier. Her med byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Foto: NTB Scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo Frp krever folkeavstemning om det radikale forslaget fra MDG. 

Byrådet i Oslo jobber for at det allerede neste år skal opprettes en sone i hovedstaden der det er forbudt å kjøre bensin- og dieselbiler.

– Vi mener dette er et ekstremt inngripende tiltak og at byrådet fører en miljøpolitikk for de rike som straffer de fattige, folk som ikke bytter bil hyppig, sier tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til VG.

annonse
Ketil Solvik-Olsen vil ha en folkeavstemning om det rødgrønne byrådets mål om å jobbe for nullutslippssoner i byen neste år. Arkivfoto: Berit Roald / NTB

Han sitter i dag i sentralstyret i Frp og er leder av interimsstyret i Oslo Frp.

– Jeg er overbevist om at byrådet vil moderere seg kraftig dersom deres forslag blir gjenstand for folkeavstemning før det implementeres. Om byrådet faktisk våger å la innbyggerne få si sin mening er noe annet. Men dersom de mener deres restriktive politikk har stor tilslutning, så har de intet å frykte.

– Vi tror en folkeavstemning er beste måten å sette litt av den ideologiske politikken eller galskapen på vent, sier Solovik-Olsen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon