Document-redaktør Hans Rustad. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Redaktørforeningen har ikke funnet grunnlag for sanksjoner overfor ansvarlig redaktør Hans Rustad i document.no, men retter skarp kritikk mot ham, ifølge NTB.

Styret i Redaktørforeningen ble bedt om å vurdere Rustads medlemskap etter at flere mente han handlet i strid med foreningens formål etter en kommentar om opptøyene i Washington 6. januar.

Kommentaren ble av flere tolket som at han legitimerte angrep på journalister.

annonse
– Tar sterkt avstand

I en pressemelding tirsdag kveld opplyser styret at de ikke har funnet grunnlag for noen formelle sanksjoner mot Rustad. De understreker likevel de tar sterk avstand fra flere karakteristikker og beskrivelser han har kommet med.

«Direkte og indirekte stempler Rustad kollektivt norske redaktørstyrte medier, og dermed alle sine kolleger, som løgnere. Det er noe annet enn konkret faglig eller politisk kritikk, og det kan bidra til å bryte ned den tilliten til redaktørstyrte medier som Norsk Redaktørforening er opptatt av å bygge opp», heter det blant annet i en uttalelse fra foreningen.

«De fremstår ikke som faglig funderte innspill i en kritisk tilnærming til norske mediers dekning av valget i USA, men som et forsøk på å stemple nærmest alle de norske nyhetsmediene som del av en konspirasjon», heter det videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon