Illustrasjonsbilde. Foto: Mark Earthy, SCANPIX
annonse
annonse

Ifølge statistikkdatabasen Numbeo mener svenskene selv at de lever i det nest farligste landet i Europa.

Databasen Numbeo, som gjerne brukes av britiske medier for å vise forskjeller mellom ulike land, har listet opp europeiske land etter hvor utrygge borgerne mener de er.

I en kriminalitetsindeks for 2020 kommer våre svenske naboer dårlig ut.Når det gjelder opplevd trygghet blant borgerne, er man også nest verst.

annonse

Svenskene opplever seg som mer utrygge enn borgerne i alle de andre nordiske landene. I Finland tilsier de spurtes opplevde trygghet at de lever i det fjerde tryggeste landet i Europa, og i Island tilsier de spurtes opplevde trygghet at de bor i det femte tryggeste landet, ifølge Numbeo.

Les også: Svensk politi: Kriminaliteten i Sverige er som hentet fra en krigssone

Norge på 19. plass
Norge er på 19. plass på kriminalitetsindeksen, mens Danmark er rangert på 32. plass.

annonse

«Kriminalitetsindeksen er en estimering av det totale kriminalintetsnivået i en gitt by eller et land. Vi anser at kriminalitetsnivåer lavere enn 20 for å være veldig lave, kriminalitetsnivåer mellom 20 og 40 som lave, kriminalitetsnivåer mellom 40 og 60 som moderate, kriminalitetsnivåer mellom 60 og 80 som høye, og til slutt kriminalitetsnivåer over 80 som svært høye. Trygghetsindeksen er på andre siden helt motsatt fra kriminalitetsindeksen. Om byen har en høy trygghetsindeks, anses den for å være svært trygg», skriver Numbeo om sin statistikk.

Oppdatering: Numbeos statistiske metodologi bygger på selvrapportering ved hjelp av spørreskjemaer. Dette medfører at tallene må leses med forbehold. Dette dreier seg altså ikke om offisiell kriminalstatitiskk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Skjermdump fra Numbeo.
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon