Foto: Matthew Busch / AFP
annonse
annonse

Folk har nå begynt få igjen strømmen i Texas etter flere dager med strømbrudd som følge av ekstremkulde og snøfall. Nå beveger uværet seg mot østkysten i USA.

Ekstremkulden beveger seg nå bort fra sørstatene, men mange er fremdeles rammet av vannproblemer, matmangel og kalde temperaturer fremover.

Vinterværet med uvanlig streng kulde og kraftig snøvær som i flere dager har herjet Texas, Arkansas og Mississippi, er nå på vei østover.

annonse
Forsinker vaksinasjoner

Det har begynt å snø kraftig i New York, som foreløpig har ført til 200 kansellerte flygninger og forsinket åpningen av to vaksinasjonssteder.

USAs værtjeneste NWS varsler at snøværet og kulda i dagene som kommer vil ramme så langt øst som Maryland og Pennsylvania.

Midtvesten og Mississippi-dalen kan vente temperaturer helt ned i 20 til 30 grader under normalen fram mot lørdag, mens kulda holder seg i Texas. I Little Rock i Arkansas er det en halv meter snø på bakken.

Flere dødsfall
annonse

I Texas har opptil 3 millioner husstander vært rammet av strømbruddet. Sju millioner mennesker i det sørlige USA har måttet takle frosne og sprukne vannrør og fått beskjed om å koke vannet.

En mann i Houston sier til nyhetsbyrået AFP at han søkte ly og tilbrakte natten i en kirke. Delstaten, som ikke er vant til så lave temperaturer, har opprettet rundt 300 varmesentre folk kan gå til.

Hittil er det meldt om minst 30 dødsfall i forbindelse med uværet, noen i bilulykker på isete veier, andre som følge av kullosforgiftning under forsøk på å holde varmen med gasskomfyrer og ovner.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon