- Resett - https://resett.no -

Valgforsker om Listhaug: – Rød klut for mange

Frps Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB

– Det er mange som blir opprørt over Sylvi Listhaug og hennes ulike utspill opp gjennom som har vært kontroversielle. Hun er en slags rød klut for mange.

Etter at Siv Jensen overraskende trakk seg som leder, samler nå Frp seg om hennes foretrukne arvtaker, Sylvi Listhaug. Et flertall av fylkeslederne ønsker henne som leder, melder TV 2 [1]. Valgforsker Johannes Bergh tror det kan være et godt valg.

– Internt i Fremskrittspartiet har Listhaug en veldig sterk oppslutning, og er veldig populær. Hun er også populær ute blant velgere, men hun er også en kontroversiell politiker som enten er veldig godt likt – eller mislikt, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning til Nettavisen.

annonse

Han tror det er en fordel for Frp at hun vil skape debatter og konflikt, selv om det vil gjøre henne mer kontroversiell i andre partier.

– Det er mange som blir opprørt over Sylvi Listhaug og hennes ulike utspill opp gjennom som har vært kontroversielle. Hun er en slags rød klut for mange, sier Bergh, som likevel tror dette kan være til Fremskrittspartiets fordel

Siv Jensens avgang vil ikke løse Frps problemer [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474