Bergen-ordfører og fylkesleder Marte Mjøs Persen i Vestland Ap sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: NTB Scanpix
Bergen-ordfører og fylkesleder Marte Mjøs Persen i Vestland Ap mener kommunene selv må få lov til å sette ned foten for bygging av vindmøller på land. En veto er å gå for langt, sier partileder Jonas Gahr Støre. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse
annonse

Reagerer sterkt på boikott-forslag. 

. Conrad Myrland i MIFF reagerer sterkt på et forslag fra Bergen Arbeiderparti om å boikotte Israel.

– Jo mer Arbeiderpartiet uriktig anklager Israel for brudd på folkeretten, jo lenger bort skyver man palestinerne fra forhandlinger som kan føre fram til kompromisser og en god løsning for alle i området, skriver han, og legger til:

annonse

Les også: Den palestinske korrupsjonen ingen snakker om

Ap i Bergen hevder at situasjonen ble ytterligere forverret i fjor på grunn av USAs såkalte fredsinitiativ ved å annektere 30 % av Vestbredden, den mest fruktbare delen av Vestbredden. Men Myrland skriver at Ap fortier at annekteringen ikke ble gjennomført, og også at palestinerne skulle etter planen bli kompensert med andre landområder.

Norge har spilt en sentral rolle i denne konflikten i mange år, blant annet gjennom Oslo-avtalen. Vi ønsker å se på oss selv som en sterk forsvarer for folkerett, demokrati og menneskerettigheter, skriver Ap i Bergen, og at fraværet av straffereaksjoner på Israels stadige, grove brudd på folkeretten og manglende respekt for internasjonal rett, undergraver selve betydningen av og hensikten med folkeretten.

annonse

Les også: Oslo-boikott av Israel: – Dette vil utvilsomt ha antisemittisk effekt

Men Conrad Myrland sier at Ap i Bergen velger lovgivning basert på sharia i stedet for demokrati og vestlig rettstat. Ap klistrer seg til palestinske myndigheters agenda, uten å bry seg med at de nekter forhandlinger og fremmer jihad og jødehat i skole og medier.

– Ap heier fram en ny arabisk og muslimsk stat, samtidig som de vil utarme og utsulte innbyggerne i verdens eneste jødiske stat. Ifølge det tyske parlamentet, som burde være eksperter på området, finnes det et navn for slik ideologi: Antisemittisme.

Med Israel for Fred raser mot Brundtland og andre topp-politikeres Israel-kritikk

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon