Ola Borten Moe. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringens klimaplan er et angrep på norsk næringsliv, mener Ola Borten Moe (Sp). Han spår økte strømpriser og svekket konkurransekraft.

– Dette er en plan for avvikling av verdiskapning i Norge, sier Ola Borten Moe, nestleder i Senterpartiet.

Borten Moe mener det ikke finnes nok kraft i Norge i dag til å dekke elektrifiseringen som en økt CO2-avgift legger opp til.

annonse

– Når man skal elektrifisere mer, skaper det mer konkurranse om strømmen. Det vil drive prisene oppover, både for fossilt og fornybart, rett og slett fordi kapasiteten ikke er der, sier Moe.

Den tidligere olje- og energiministeren sier at det å bygge ut fornybar kraft i Norge er kontroversielt. Striden om vindkraft viser det.

– Du sitter igjen med en betydelig svekking av norsk konkurransekraft, som åpenbart kommer til å gå dramatisk ut over norsk vareproduksjon, industri, næringsliv, og forbrukere, sier Moe til Klassekampen.

annonse

– Hvordan foreslår du at vi skal nå klimamålene i 2030?

– Vi har en rekke tiltak og mye tenkning rundt dette, sier Moe.

Han viser til Sps ønske om å satse mer på aktivt skogbruk, ved å både hogge og plante mer skog.

– I dag binder norske skoger netto etter hogst cirka halvparten av utslippene våre. Men i EU nå får vi ikke godskrevet dette i det hele tatt, noe som er helt koko, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon