Erna Solberg under en pressekonferanse om corona-tiltak. Foto: NTB Scanpix
Erna Solberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

– I Erna Solbergs Norge betyr «dugnad» at 200.000 går arbeidsløse, mens de rikeste fortsetter å hente feite utbytter gjennom pandemien.

Rødt-politiker Mimir Kristjansson reagerer sterkt på Erna Solbergs ordbruk, når statsministeren omtaler den felles innsatsen mot corona-pandemien som en «dugnad».

– Erna Solberg og regjeringen gjør skam på noe av det vakreste i Norge når de kaller det som nå skjer for «en dugnad», skriver han på Facebook.

annonse
Han viser til at en vanlig dugnad går ut på at alle som kan, er med og bidrar til et felles mål.
– De som ikke er friske til beins, får naturligvis slippe. Hver og en yter etter evne, og det som blir gjort kommer alle til gode. Nordmenn elsker rettferdighet, det er derfor vi har kåret «dugnad» til vårt nasjonalord.

200.000 går arbeidsløse

Men i den store blåblå ordboka betyr dugnad noe annet, påpeker Rødt-politikeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

– I Erna Solbergs Norge betyr «dugnad» at 200.000 går arbeidsløse, mens de rikeste fortsetter å hente feite utbytter gjennom pandemien. Heltene i helsevesenet må ta til takke med småpenger i lønnsoppgjøret, samtidig som vi setter ny rekord i antall milliardærer. Noen lever greit i store hus med hjemmekontor, mens andre mister jobben eller må utsette seg for smitte for å holde hjulene i gang.
– I Erna Solbergs dugnad er det de med lav lønn, tunge jobber og dårlig helse fra før som får de største byrdene. De på toppen slipper unna det meste, eller skummer fløten.
Det er på tide å avslutte den blåblå «dugnaden» for økte forskjeller og formuer til se rikeste. Fra høsten trenger vi et nytt flertall i Norge og en ny samfunnsdugnad for reduserte forskjeller og for å bygge landet, konkluderer Stavanger-politikeren som sikter mot en plass på Stortinget til høsten.
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon