F.v. sammenraste hus Mosul i Irak 28.01.2021; Alexandre III-broen i Paris 10.02.2021; esel i Lahores smoginnhyllede gater i Pakistan 12.02.2021; Peterhof-palasset i Russland (arkiv); og nok et bombeangrep Somalias hovedstad Mogadishu 13.02.2021. Bildemontasje. Foto: Zaid Al-obeidi / AFP; Ludovic Marin / AFP; Arif Ali / AFP; Paul Brown / REX / Shutterstock ed.; Stringer / AFP; alle NTB
annonse
annonse

Mens europeere nærmest skammer seg over å ha frembrakt den mest avanserte sivilisasjonen i historien, herunder den eneste høysivilisasjonen som verden har sett, ser vi det stikk motsatte i mindre utviklede land.

Der, blant husruiner og vilkårlige skuddvekslinger, er innbyggerne så fulle av seg selv at de ser ned på og avviser andre klaner, etnisiteter og religioner. Vestlig medisin og teknologi, som har løftet levestandarden i disse landene, synes ikke å gjøre det minste inntrykk på disse folkeslagenes forestilling om egen overlegenhet.

Slik primitivistisk arroganse ses også hos mange fremmedkulturelle migranter i Europa. De strømmer hit i hopetall, men etter ankomst krever de å leve atskilt, forakter vertslandet, og river bokstavelig talt ned landets kulturarv. Hvorfor det?

annonse

Fenomenet har en forklaring, men den er kontroversiell.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon