- Resett - https://resett.no -

Vårt Land-redaktør raser mot Listhaug: – Usmakelig fisking i opprørt hav

Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen holder pressekonferanse i Stortinget i Oslo fredag formiddag. FrP-leder Siv Jensen varslet torsdag at hun ikke tar gjenvalg som partileder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Skjeller ut Sylvi Listhaug og leserne til Resett og HRS. 

Redaktør Veslemøy Østrem i Vårt Land [1] mener den siste ukens debatt om begrepet «fødeforelder» som erstatning for «mor» og Språkrådets inntrykk av at de ville erstatte begrepet «nordmann» bygde på misforståelser.

– Politikere og medier jakter på engasjement, sosiale medier drives av følelser og rask respons. Og i hastverkets tid blåses identitetspolitiske symbolsaker opp til det ugjenkjennelige.

annonse

Derfor reagerer hun sterkt mot Sylvi Listhaug, som skrev på Facebook at hun mener slike ord-endringer er «politisk korrekt galskap».

– Dette er usmakelig fisking i opprørt hav og lover ikke spesielt godt for en opplyst og samlende politisk debatt i årene som kommer.

Hun skjeller også ut det hun kaller «høyreorienterte bloger» som Resett og Human Rights Service og deres lesere.

annonse

– Skarer av opprørte lesere kastet seg på. Og selv etter at en rekke medier har korrigert sine artikler, blir påstandene delt og hausset opp av folk som kun leser titler.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474