Kilde: Openstreetmaps
annonse
Mennesker isolert og flere veier stengt. 
Klokken 1517 ble det meldt om et større snøskred som har gått over RV13 Sognefjordsvegen ved Leikanger i Sogn. 

– Raset er såpass stort at det er ukjent om noen biler er tatt av raset. Det er ikke observert at noen er tatt, nødetatene rykker ut til stedet. Raset har gått ved Blåfjell, skriver politiet på Twitter
Ved fylkesvei 45 mellom Setesdal og Dalen i Telemark er fortsatt stengt etter at det gikk to snøras over veien lørdag. Statens vegvesen frykter nye snøras, skriver Fædrelandsvennen.
100-200 isolert
annonse

I Fjordbukta nord for Alta er 100-200 mennesker isolert. Kommunen har satt krisestab, og jobber med å få evakuert folk sjøveien, skriver NTB. Det skal være hyttefolk og fastboende som er rammet.

– Utfordringen er at det er et betydelig ras som har gått, og at det er dårlig vær på stedet. Værprognosene de neste dagene tilsier økt skredfare. Vi jobber med å få satt opp båttransport, sier ordfører Monica Nielsen (Ap) i Alta kommune til NTB.

Foreløpig er det ikke meldt om noen som ikke har varme i hyttene eller nok mat. Skredet skjedde i 10-tiden og det er fortsatt stor skredfare.

annonse

– Vi er glade for at det ikke ser ut som om noen er tatt av skredet. Vi må finne en løsning for dem som er innesperret, og fram til da må folk holde seg i ro der de er. Det er sånn sett en oversiktlig situasjon, med praktiske utfordringer som må løses, sier Nielsen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon