Fotomontasje: Jehovas vitner / Vidar Ruud / NTB / Bjørn Erik Thon / Mariam Butt / NTB
annonse
annonse

Informasjon av seksuell art er særlig beskyttet av personvernregelverket.

– Det er svært sjelden vi får klager på religiøse samfunn. Det er første gang vi starter en så omfattende sak om behandling av et trossamfunn, sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon til NRK. og legger til at hvis dette stemmer så er det alvorlig:

– Denne saken går helt i kjernen av personvernet.

annonse

Les også: SVs Petter Eide: – Vi kan ikke ha parallelle domstoler som dømmer folk ut av familien sin

Datatilsynet skal også granske om trossamfunnet har holdt tilbake lagret informasjon, om de følger regelverk for sletting av data og om de oppfyller retten til innsyn. De fikk mange henvendelser etter dokumentarserien «Guds utvalgte» fra NRK Brennpunkt.

annonse

Medlemmer og tidligere medlemmer beskylder Jehovas vitner for mangelfullt innsyn, ulovlig lagring og manglende sletting av personopplysninger. De fryktet at opplysninger om sexlivet deres var lagret i Jehovas vitners arkiv.

NRK har ikke lykkes med å få en kommentar fra Jehovas vitner. Men de har tidligere uttalt at de håndterer personopplysninger i samsvar med norsk lov.

Jehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon