Sylvi Listhaug mener kulturlivet får for mer penger. Foto: Terje Bendiksby / NTB
Sylvi Listhaug mener kulturlivet får for mer penger. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

– Hvorfor er det viktigere å redde kulturen gjennom koronakrisen enn butikker, skipsverft og andre industribedrifter?

Lørdag ble det ordkrig mellom Abid Raja og Sylvi Listhaug, etter et utspill i VG. Hun hevdet at kulturlivet får mer støtte enn andre deler av norsk næringsliv.

– Hvorfor er det viktigere å redde kulturen gjennom koronakrisen enn butikker, skipsverft og andre industribedrifter? Å gi mer lukrative ordninger for kulturlivet, sammenlignet med vanlige bedrifter er feil. FrP foreslår likebehandling, skriver Sylvi Listhaug på Facebook etter lørdagens feide med Venstre-nestleder og kulturminister Abid Raja (Venstre).

annonse

I sitt eget kommentarfelt på Facegbook får Sylvi Listhaug støtte.

– Skulle ønske alle disse millionene kunne gått til de som er alvorlig syke og ikke får den medisinen de trenger for å overleve, skriver en kvinne.
Anklager

Raja svarer i VG med å anklage Listhaug for å nedprioritere norsk kultur.

– Norsk kultur er det som definerer oss nordmenn. Ikke bare fyller det våre liv med innhold, med alt fra norske filmer og teater til norske malere og artister, men kultur er limet i samfunnet og historien om Norge. Kulturen vår er faktisk selve sjelen til Norge. Og man skulle tro at Sylvi Listhaug var mer opptatt av å ivareta det norske enn å angripe det, sier Raja.

Vårt Land-redaktør raser mot Listhaug: – Usmakelig fisking i opprørt hav

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon