Grafisk illustrasjon av «Mk 38 Mod 2 Tactical Laser System» for forsvar av amerikanske krigsskip. Foto: Boeing-Svs / REX.
annonse
annonse

De høyteknologiske våpensystemene skal være operasjonelle på utsatte amerikanske militærbaser allerede innen 2023.

The National Interest melder at den amerikanske hæren planlegger å ta i bruk laservåpen som er i stand til å beskytte militærbaser i utsatte områder – ved raskt å brenne og ødelegge fiendtlige droner, artilleriskudd, bombekastergranater og cruisemissiler.

Amerikanske soldater i fronten i steder som Afghanistan blir ofte utsatt for fiendtlige bombekastere, raketter og andre skuddangrep. I tillegg, vil potensielle fremtidige motstandere trolig ha et mye større repertoar av trusler – inkludert droner, cruisemissiler, artilleri eller andre typer våpen.

annonse

Ved å ha slike lasere tilgjengelige i våpenarsenalet, vil amerikanske soldater raskt kunne ta ut fiendtlige trusler ved å brenne dem ut av himmelen på få sekunder. Laservåpen som er i stand til å ødelegge fiendtlige droner er allerede operasjonelle, mens det nå fokuseres på å uskadeliggjøre et bredere spekter av trusler – inkludert bombekastere, artilleri og til og med cruisemissilangrep.

US Army planlegger å ha laservåpensystemene operasjonelle innen 2023, som en del av et integrert system med nye teknologier – sensorer og våpen – designet for å hindre innkommende angrep på militærbaser i utsatte områder.

Nyutviklet amerikansk laservåpen sporer og ødelegger droner

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon