- Resett - https://resett.no -

Amerikanske bombefly har landet i Norge

Bombeflyene fra USA som skal utplasseres på Ørland i Trøndelag, har ankommet Norge. Samtidig har en russisk krysser nærmet seg norskegrensen.

Det første flyet landet i 13-tiden mandag, skriver Fosna-Folket [1] og NRK [2].

Flyene, av typen B-1B Lancer, skal være i Norge i en måneds tid.

annonse

I starten av måneden ankom rundt 200 amerikanske soldater Ørland militære flystasjon for å forberede samtrening mellom de amerikanske flyene og norske styrker.

– Dette gir Forsvaret en god anledning til å trene alliert mottak og vertslandsstøtte. Denne typen integrert trening med nære allierte øker begges evne til å samarbeide i våre nærområder. Samtreningen demonstrerer amerikansk forpliktelse til forsvaret av Norge og Europa, sa sjef Luftforsvaret, generalmajor Tonje Skinnarland, i en pressemelding da det ble kjent at flyene skulle utplasseres i Norge.

Samtidig har den russiske krysseren Marskalk Ustinov i løpet av helgen beveget seg fra Barentshavet og inn i Varangerfjorden, skriver VG [3].

annonse

– Gjennom helga har vi sett at dette fartøyet har beveget seg inn mot området her, rett øst for norskegrensen, og har operert der i noen dager, forteller pressetalsmann Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter til avisen.

Han ønsker imidlertidAmerikanske B-1B «Lancer» bombefly landet på Ørland hovedflystasjon mandag. Foto: Ole Martin Wold / NTB ikke å karaterisere aktiviteten som bekymringsfull.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474