Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsperson Espen Barth Eide. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Forsvarer seg med at han ikke bruker bil til daglig. 

Arbeiderpartiets klimapolitiske talsmann skapte oppsikt da han sa at han tror Senterpartiet «nå tar tak i en del litt populistiske symbolsaker, som skepsisen til at du ikke skal kunne kjøre i Kongens gate i Oslo med diesel-SUV». Det endte med at hans egen partileder Jonas Gahr Støre måtte distansere seg fra uttalelsen.

Debatten fortsatte likevel etter at han fikk kritikk fra flere hold, blant annet av BAs Sigvald Sveinbjørnssen. Espen Barth Eide kvitterte med å anklage redaktøren for å flørte med «ytre høyre».

annonse

Men nå viser det seg at Barth Eide selv har to dieselbiler i husstanden. Den ene eier han, den andre eier kona, skriver Nettavisen.

– Jeg bruker ikke bil til daglig. Hjemme i Oslo sykler jeg hele året, både til jobb og rundt på møter og så videre. Alternativt tar jeg kollektivtransport. Det fungerer utmerket i byen, forsikrer han overfor Nettavisen og sier han stort sett bruker bilen til hytta, skiturer og når han må kjøre til partimøter. Han sier også at han tror han vil kjøpe elbil neste gang det blir ny bil og mener det er riktig at han må betale bompenger og leve med fossilfrie soner i byene.

Etterlyser

annonse

Redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys etterlyser sammenheng mellom liv og lære.

– Dette var overraskende. At Aps klimapolitiske talsperson, med bosted i Oslo, fremdeles velger å kjøre diesel. Det viser kanskje at diselbilen er bedre enn sitt rykte, sier han.

Det er verdt å kikke Espen Barth Eide i kortene

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon