Arbeiderpartiets transportpolitiske talsperson Sverre Myrli vil prøve å få opposisjonspartiene til å samle seg om et felles ferjeforslag. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

Arbeiderpartiet har samlet Fremskrittspartiet, Senterpartiet og SV til flere møter om kutt i ferjeprisene. Foreløpig er ingen enighet nådd mellom partiene.

Partiene avholdt et møte mandag klokken 15, men brøt opp etter en drøy halvtime for å rådslå hver for seg.

Arbeiderpartiets transportpolitiske talsperson Sverre Myrli hadde håpet at opposisjonspartiene skulle klare å samle seg om et felles forslag før votering tirsdag.

annonse

– Det er åpenbart et flertall i Stortinget for lavere ferjepriser. Alle opposisjonspartiene mener det. Da bør vi sørge for å få et flertall for det, sier Myrli til NTB.

Kommunikasjonssjef Kjetil Løset i Frp opplyser til NTB like før klokken 20 at det da ikke er noe nytt å melde. Ap, Frp og Sp har alle gått inn for minst en halvering av ferjeprisene.

Uenighet imellom disse tre om nøyaktig hvordan løftet skal formuleres, har gjort det umulig å nå flertall for noe som helst.

annonse

– Det illustrerer hvor vanskelig det er å ta slike ting over bordet i en kriseforhandling, sier SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski til NTB.

Hun legger til at SV støtter initiativet.

I finanskomiteens innstilling i saken ligger tre ferjeforslag inne, ifølge NTB:

* Frps forslag om en budsjettbevilgning på 1,5 milliarder kroner til halvering av ferjeprisene i år. Dette støttes kun av Rødt.

* Et forslag fra Frp om å be regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med en forpliktende plan for nedtrapping av ferjeprisene. Dette forslaget har fått støtte fra Sp, SV og Rødt.

* Et forslag fra Ap om å be regjeringen så raskt som mulig å komme tilbake til Stortinget med en varig løsning for å halvere ferjetakstene og senke inngangskostnaden for å kunne benytte Autopass. Dette forslaget har fått støtte fra Sp og Rødt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon