Mustafa Hasan. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

–Advokatene tjener jo på det uansett sakens utfall.

I Asker og Bærums Budstikka går advokat og Rights.no-skribent Trond Ellingsen til angrep på asyladvokater som krever at staten skal dekke kostnadene i Mustafasakeen:

– Advokatene ønsker seg fri rettshjelp for asylsøkere med avslag i UNE, skriver han i Budstikka, og sier at deres hensikter er innlysende:

annonse

– Selvsagt ønsker asyladvokatene seg fri rettshjelp i slike saker. Det betyr inntekter for dem. Advokatene tjener jo på det uansett sakens utfall.

Les også: Advokat Trond Ellingsen besvarer noen av innleggene han har fått i Mustafa-saken

Ellingsen skriver at han som advokat ville fraråde en klient å gå til sak hvis risikoen for å tape er stor. Det er nå samlet inn 750.000 kroner til Mustafa, og saken skal nå på nytt inn for domstolene. Men advokat Ellingsen spør:

annonse

– Er det verdt risikoen å bruke de pengene på salær til asyladvokater i håp om at UNE ombestemmer seg? Eller er det bedre at han får pengene som startkapital når han skal skape seg en ny tilværelse i Jordan?

Advokat Ellingsen er ikke i tvil om hva hans råd hadde vært.

Les også: Asker kommune vil betale utviste Mustafas gjeld: – Hvorfor det? spør advokat Trond Ellingsen

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon