Ikke mye som tyder på vintertid i Oberstdorf. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

Johannes Høsflot Klæbo og langrennssprinterne ser ut til å konkurrere i fra 15 til 20 varmegrader under VM-sprinten i langrenn torsdag.

Så kommer et velkomment temperaturfall. Det tyske vær-nettstedet Wetter.de melder om en følt temperatur på opp mot 20 grader både onsdag og torsdag.

– Det er klart det er en viss uro. Det er ganske åpenbart hvor bløte sporene er. Vi vet det er vanskelig å kjempe mot værforholdene. Vi skal gjøre vårt beste, men kan ikke love at forholdene blir perfekte, sier Pierre Mignerey til den svenske avisen Aftonbladet.

annonse

Han er renndirektør langrenn i Det internasjonale skiforbundet.

For VM-arrangøren er det positive nyheter i sikte. Maks- og nattemperaturen synker markant fra og med fredag. Da vil det etter prognosene ligge på maks åtte-ni varmegrader på dagtid og ned mot fem minus om natten i store deler av resten av mesterskapet.

Det vil gjøre jobben med å holde langrennsløypene i rimelig skikk langt enklere i den tyske byen.

annonse

Men sprinterne kan komme til å konkurrere i svært bløt snø torsdag. Sola tar hardt i de tyske alpeområdene om dagen.

Holder værprognosene det de lover, vil det være stort sett være strålende sol i Oberstdorf fram til kvelden 5. mars. Da kommer regnet inn. Mesterskapet avsluttes 7. mars med femmila i herrelangrenn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon