Tesla Inc CEO Elon Musk danser på scenen i Shanghai i januar 2020. REUTERS/Aly Song/File Photo
Tesla Inc CEO Elon Musk danser på scenen i Shanghai i januar 2020. REUTERS/Aly Song/File Photo
annonse
annonse

Elon Musks Tesla annonserte at de investerte 1,5 milliarder dollar i kryptovalutaen bitcoin i starten av februar.

Det har gitt en foreløpig papirgevinst på én milliard dollar, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Bitcoin har steget rundt 65 prosent siden 31. januar, og bare etter at Tesla meldte at de hadde kjøpt bitcoin, steg verdien på en «mynt» fra 39.000 til 46.000 dollar på én dag.

annonse

Selskapet er «på vei til å tjene mer på sine bitcoin-investeringer enn det fikk i profitt på salg av elektriske biler i hele 2020,» skriver analytikeren Daniel Ives i Wedbush Securities.

Kursutvikling Tesla

Til sammenligning tjenta Tesla kun rundt 721 millioner dollar på salg av biler i 2020. Likevel er Tesla verdsatt til omlag 750 milliarder dollar. Det gir en p/e verdi over 1250 per 19. februar.

Elon Musk, som eier Tesla og en rekke andre selskaper, har nok også bidratt til den voldsomme stigningen til Bitcoin ved sine innlegg på Twitter. Musk sine meldinger kan nok også tolkes som spøkefulle, men de får alltid konsekvenser når han tvitrer om enkeltaksjer eller kryptovalutaer i form av en raskt stigende kurs.

annonse

Bitcoin er verdens største kryptovaluta målt etter markedsverdi. Den totale verdien på Bitcoin etter dagens kurs er over 1 billion dollar. Det er omtrent som det norske oljefondet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon