Holmlia senter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

Flere skjerpende omstendigheter innebærer at tiltalte må dømmes strengt for drapsforsøk, mener aktor, som konkluderte sin prosedyre i Oslo tingrett med å be om sju års fengsel for den hovedtiltalte 23-åringen.

– Handlingen bærer preg av totalt manglende respekt for omverdenen, og det var stor risiko for at også andre personer kunne bli skadd fysisk, sier statsadvokat Asbjørg Lykkjen til NTB.

Den medtiltalte, en 26 år gammel mann som aktoratet mener bestilte et voldsangrep mot offeret, må dømmes til ett års fengsel for medvirkning til grov kroppsskade, mente aktor.

annonse

Skyteepisoden det er snakk om, fant sted på en mye brukt gangvei ved Holmlia senter en ettermiddag i april for snart tre år siden.

Skutt på åpen gate

Hovedtiltalte skjøt offeret i benet, og tok nesten livet av ham fordi prosjektilet rev over lårpulsåren. Den unge mannen som var offer for handlingen ville ha mistet livet hvis han ikke hadde fått rask, livreddende hjelp.

– Fornærmede har fått en skade i benet som han tre år senere fortsatt plages med, skuddet ble avfyrt på åpen gate på dagtid i et område som var sterkt beferdet, og det var mange mennesker i området som passerte tett på situasjonen, sier Lykkjen.

annonse

23-åringen erkjente å ha båret våpen på offentlig sted, men nektet straffskyld for drapsforsøk.

Knyttes til Young Bloods

Ifølge tiltalen fikk 23-åringen beskjed på telefon fra 26-åringen om å finne fornærmede og «gi ham skikkelig juling».

– Handlingen bærer preg av indre justis i et kriminelt miljø, og allmennpreventive hensyn tilsier at det gis et klart signal om at denne type adferd ikke er akseptert i samfunnet, mener Lykkjen.

26-åringens forsvarer går inn for frifinnelse.

Begge de tiltalte er tidligere domfelt. Den 26 år gamle medvirkeren flere ganger, senest i en annen drapsforsøk-sak som ble satt i sammenheng Holmlia-gjengen Young Bloods, som gjennom flere år har slått seg opp på omsetning av narkotika.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon