Statsadvokat Geir Evanger sier at helsetilstanden til den terrortiltalte kvinnens sønn ikke har noe å si for den kommende rettssaken. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Den IS-tiltalte kvinnen og barna hennes ble hentet fra Syria på grunn av sønnens helsetilstand.

Men sønnens helsetilstand vil ikke bli tillagt noe vekt under rettssaken i det hele tatt, skriver NRK.

– Omstendighetene rundt hvordan hun kom hjem og hvorfor hun kom hjem, det vet jeg veldig lite om. Og det har ikke noen betydning for saken etter min oppfatning, sier statsadvokat Geir Evanger.

annonse

Evanger er aktor i rettssaken mot kvinnen.

Regjeringen besluttet i fjor å hente familien hjem fra Syria på grunn av femåringens antatt alvorlige sykdom, noe som førte til at Frp gikk ut av regjering. Flere i Frp har sagt at de håper at sykdommen blir en del av rettssaken.

Kvinnens forsvarer, advokat Nils Christian Nordhus, mener at sønnen og hans helsetilstand ikke har noe med saken å gjøre.

annonse

– Det er dessuten et spørsmål man ikke kan gå inn på, all den tid det ikke er hennes sønn som er tiltalt. Hans helseopplysninger skal derfor selvsagt ikke komme ut i denne rettssaken, sier Nordhus.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon