Det sørkoreanske aksjemarkedet var ett av flere som fikk en nedtur onsdag, mens investorene vurderer risikoen for inflasjon og renteøkning. Illustrasjonsfoto: Ahn Young-joon / AP / NTB
annonse
annonse

Børsene i Asia fikk en nedtur onsdag, mens investorene vurderer risikoen for inflasjon fulgt av renteheving. Hongkong ledet an med et fall på 3 prosent.

Også i Tokyo, Shanghai og Seoul var det markant nedgang onsdag. Nikkei-indeksen falt 1,6 prosent, Kospi-indeksen gikk ned 1,6 prosent, mens hovedindeksen i Shanghai falt 2 prosent.

I Sydney gikk ASX 200-indeksen ned mer beskjedne 0,9 prosent, mens India gikk mot strømmen med en oppgang på 0,4 prosent i Mumbai.

annonse

Myndighetene i Hongkong kunngjorde en ny redningspakke verdt rundt 130 milliarder kroner, men den omfattende koronahjelpen blir ikke bare godt mottatt. De enorme summene som sprøytes inn i økonomien, bidrar til å presse opp rentene på statsobligasjoner. Det gir igjen uro for inflasjon – som har vært nærmest ikke-eksisterende i over et tiår – og heving av styringsrentene.

Den amerikanske sentralbanksjefen Jerome Powell sa tirsdag i Kongressen at banken ikke ser noen grunn til å gå bort fra det ekstremt lave rentenivået. Han påpeker at den økonomiske gjenreisingen «fortsatt er ujevn og langt fra over».

– Økte lånekostnader er likevel det som ligger lengst fram i bevisstheten, selv om Powells budskap dempet noe av nedturen for amerikanske aksjer onsdag. Markedene i Asia ser fortsatt med uro på den stigende avkastningen på obligasjoner, sier Jingyi Pan i finanskonsernet IG.

annonse

Når obligasjoner blir mer lønnsomme og mer attraktive, har aksjekursene en tendens til å falle når investorene flytter sine penger til trygge obligasjoner.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon