Fylkesleder Frank Sve i Møre og Romsdal Frp mener at kampen mot klima- og miljøhysteriet må være en av hovedsakene for Frp i valgkampen. Foto: Vidar Ruud / NTB
annonse
annonse

På torsdagens landsstyremøte skal Frp meisle ut strategien for årets valgkamp, og flere fylkesledere vil ha klima som en av hovedsakene.

Ifølge Klassekampen vil fylkeslederne at kampen mot det de omtaler som et klima- og miljøhysteri og svindyr symbolpolitikk skal bli en av fanesakene i årets valgkamp. I tillegg til tradisjonelle Frp-saker som innvandring, helse og samferdsel, skriver NTB.

Frank Sve som er fylkesleder i Møre og Romsdal tror kampen mot klima og miljøhysteri er en sak som kan forene Frp og deler av Høyre og Senterpartiet.

annonse

– Jeg tenker at Sp kommer til å ta til vettet og vil helt sikkert plassere seg mer mot Høyre og Frp. Det ser man i klimapolitikken og klimameldingen, sier Sve og viser til regjeringens plan for norske utslippskutt fram til 2030.

– Jeg tenker helt opplagt at den klimalinja som andre legger opp til, der ting koster mye og ikke har noe effekt, er noe vi må ta til motmæle mot, sier Eivind Stene, leder av Troms og Finnmark Frp.

Morten Kolbjørnsen, leder av Innlandet Frp, er tydelig på at Frp må kjøre fram klimasaken framover.

annonse

– Dette med klima og elektrifisering av sokkelen er en sjanseløs tanke. Hvis man skal gjøre det, kan man ikke klage på dyre strømpriser i Norge, for da blir det enda dyrere, sier han.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon