I begynnelsen av desember i fjor var det nesten tomt på parkeringsplassen til Nordby shoppingcenter i Strömstad som ligger like ved grensen til Norge. Foto: Adam Ihse / TT / NTB
annonse
annonse

Nordmenn brukte i underkant av 2 milliarder kroner på grensehandel i fjor, og det er en nedgang på 88 prosent sammenlignet med året før, viser nye tall fra SSB.

Hovedårsaken til at det ble bråstopp i grensehandelen var at fjoråret var preget av strenge reiserestriksjoner fra midten av mars, skriver NTB.

SSB-tallene viser tydelig at Sverige fortsatt var nordmenns foretrukne reisemål for dagsturer i fjor. Mindre enn én av ti reiser ble foretatt til andre land. Ifølge Dagligvarerapporten til analyseselskapet NielsenIQ, som kom i forrige uke, ble det handlet for 30,5 milliarder kroner mer i norske dagligvarebutikker i fjor.

annonse

Antallet dagsturer til Sverige falt kraftig. I fjor ble det gjennomført 1,5 millioner dagsturer fra Norge til Sverige, mot 9,6 millioner turer i 2019.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon