Rødts nestleder Marie Sneve Martinussen. Foto: Ryan Kelly / NTB
annonse
annonse

Rødts ambisjon for årets stortingsvalg er intet mindre enn å tredoble resultatet fra 2017, da partiet fikk 3,3 prosent.

– Det er fordi vi har tredoblet antall medlemmer siden forrige valg. Det vil gi et tredobbelt antall aktivister i valgkampen, sier en optimistisk Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen til NTB.

Siden 2017 har medlemstallet økt fra 3 093 til 10 533. Medlemsveksten er den største blant alle partiene i denne perioden.

annonse

– Vi har jo sett at Rødts standpunkter møter stadig mer gehør og støtte i befolkningen, sier Martinussen.

Over sperregrensen

På gjennomsnittsmålingene til Poll of polls har Rødt ligget over sperregrensen på 4 prosent i 24 av de 26 siste månedene. De har hatt større oppslutning enn Venstre i 33 måneder på rad, og de har vært større enn KrF i 27 måneder.

Klarer de å sprenge sperregrensen, vil partiet kunne øke antallet stortingsrepresentanter fra dagens ene til mellom syv og ti, avhengig av valgresultat og utjevningsmandater.

Nedgang i februar
annonse

I februar falt imidlertid Rødt under sperregrensen på gjennomsnittsmålingen for først gang siden mai 2020. Martinussen tror ikke at dette er begynnelsen på en nedtur frem mot valget:

– Den siste måneden har vi også vært over 5 prosent på tre enkeltmålinger. Dette kan derimot føre til enda større iver på landsmøtet etter å sikre et politisk vendepunkt i Norge, mener hun.

Vil bli nytt arbeiderparti

På det digitale landsmøtet neste helg skal partiet vedta et nytt arbeidsprogram for de neste fire årene.

Noen av partiets hovedmål er å bli et nytt arbeiderparti, være det tydeligste miljøpartiet på venstresiden, si opp EØS-avtalen og holde Norge utenfor EU.

Rødt vil også utvide kvinners rett til selvbestemt abort til uke 22, med obligatorisk legeoppfølging etter uke 18.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon