- Resett - https://resett.no -

Ap vil strupe finansieringen av HRS: – Regjeringen finansierer Norges største hatblogg

Arbeiderpartiet fremmer nå forslag i Stortinget om å strupe statens pengestøtte til islamkritiske Human Right Service.

Aps forslag er todelt, og inneholder følgende formuleringer:

«Stortinget ber regjeringen kutte tilskuddet til organisasjonen Human Right Service i forbindelse med statsbudsjettet for 2022.»

annonse

«Stortinget ber regjeringen fjerne Human Right Service sin status som en humanitær organisasjon som arbeider på flyktning- asyl eller innvandringsfeltet.»

Blir forslaget vedtatt innebærer det at HRS mister retten til å utnevne medlemmer til Utlendingsnemnda (UNE).

Krenkelser

annonse

– Vi har hele tiden reagert på at HRS får penger fra en budsjettpost med formål å heve kunnskap på integreringsfeltet. Det er direkte latterlig. HRS er en organisasjon som bidrar til krenkelse og sjikane av muslimer i Norge, sier Lene Vågslid (Ap), som sitter i justiskomiteen på Stortinget, til Dagbladet [1].

– Regjeringen finansierer Norges største hatblogg, noe som overskygger totalt at de legger fram handlingsplaner mot diskriminering og muslimhat, sier kollega Martin Henriksen.

Autoritært

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen mener derimot forslaget er et forsøk på politisk sensur.

– Det fremstår komplett kunnskapsløst, og viser Arbeiderpartiets autoritære tilbøyeligheter ved å ta penger fra de som er uenige med dem. Et forsøk på politisk sensur overfor HRS, som reiser nødvendige debatter om norsk integreringspolitikk.

Daglig leder Rita Karlsen i HRS mener på sin side at Aps forslag ikke er et styringsparti verdig, og påpeker at HRS har bidratt med mye realpolitikk. Hun eksemplifiserer med vedtaket av forbud mot søskenbarnekteskap og plikt til foreldre om å avverge kjønnslemlestelse på døtre i 2020, som Ap støttet.

Norske journalister er besatt på å stoppe statsstøtten til HRS [2]

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474