Foto: Geir Olsen / NTB
annonse
annonse

Mens det i 2018 var 14 prosent som beregnet utleieinntekter i finansieringsplanen for hyttekjøp, økte dette til 35 prosent i 2020, viser tall fra BN Bank.

– Tidligere var det uvanlig å legge til grunn utleie av hytte som inntekt, men med bedre leiemarked er det stadig flere som planlegger å leie ut. Bankene er nok forsiktig med å legge slike inntekter til grunn, men sterk konkurranse gjør at det som for få år siden var unormalt gradvis er blitt praksis, sier Endre Jo Reite, direktør for personmarked i BN Bank til DN.

Samtidig advarer Reite hyttekjøperne som planlegger med utleieinntekter mot å gå på en smell. Det kan komme både prisfall, renteøkning og lavere interesse for å leie.

annonse

– Har du da kjøpt dyrt, planlagt med utleie og i tillegg vent deg til lave renter, så kan smellen bli brutal. Det kan ta tid å selge fritidsbolig når rentene øker, og du kan bli sittende fast med dyrere lån, en hytte som er vanskeligere å leie ut og som du vil tape på dersom du raskt må selge, sier Reite.

Også Nordea merker at flere planlegger med utleie i lånesøknaden for hyttekjøp, gjerne tre-fire uker i året.

– En gjennomsnittlig hytte koster nå 2,5 millioner kroner, med renter på rundt 30.000 i året. Da er det ikke mange ukene man må leie ut for å dekke kostnadene, sier Randi Marjamaa, leder for personmarkedet i Nordea.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon