Andrew Cuomo. Skjermbilde Twitter
annonse
annonse

Nettet snører seg rundt New York-guvernør Andrew Cuomo (63). En tredje kvinne er nå ute med anklager om seksuell trakassering mot demokraten. Hans yngre bror Chris Cuomo, som er en kjent CNN-personlighet, har måttet kommentere saken på egen kanal.

Andrew Cuomos berømmelse nådde langt utover New York som en følge av byens sentrale rolle som senter for det første store Covid-19 utbruddet i 2020. Han ble til og med nevnt som en fremtidig presidentkandidat. Men nå har han nok med å skulle vinne gjenvalg neste år etter skandaler. Han anklages for å ha mobbet og truet egne partifeller, at han har holdt smittetall skjult, samt nå seksuell traksassering.

Det er to tidligere ansatte av ham, kvinner i 20-årene, som har beskyldt ham for upassende tilnærmelser. Nå er en tredje kvinne ute, 33 år gamle Anna Ruch. Hun hevder Cuomo under et bryllup i 2019 spurte om han kunne kysse henne. De to kan sees på dette bildet.

annonse

Anklagene er blitt toppsak i amerikanske medier, og også flere demokrater vender seg mot Andrew Cuomo og krever undersøkelser og etterforskning. Metoo og seksuell trakassasering fikk mye oppmerksomhet i USA fra 2017, med avsløringene rundt Harvey Weinstein og andre kjendiser.

CNN-anker Chris Cuomo har tidligere intervjuet sin egen bror på kanalen, og på mandag kveld måtte han kommentere saken.

annonse

– Åpenenbart så er jeg klar over det som skjer med min bror. Og åpenbart kan jeg ikke dekke det siden han er min bror, startet han sendingen med.

– Men selvfølgelig må CNN dekke det. De har dekket det utfyllende og kommer til å fortsette med det, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon