Moria-leiren i Hellas brant ned i september i fjor. Like etter besluttet regjeringen å hente 50 syriske asylsøkere fra Hellas. Mange mente det ikke var nok, og 14. september deltok flere hundre personer i en demonstrasjon utenfor Stortinget der kravet var at Norge skulle hente flere enn 50. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

I fjor høst bestemte regjeringen å hente 50 asylsøkere fra Hellas. Onsdag ettermiddag landet 35 av dem på Oslo lufthavn.

Politiets utlendingsenhet (PU) bekrefter overfor NTB at flyet med asylsøkerne landet på norsk jord onsdag ettermiddag.

I september besluttet regjeringen å hente 50 asylsøkere fra Hellas. Avgjørelsen fra regjeringen ble gjort kjent like etter at Moria-leiren brant. Asylsøkerne skal få behandlet sine asylsøknader i Norge.

annonse

Asylsøkerne fra Syria skal i første omgang settes i karantene på Utlendingsdirektoratets ankomstsenter i Råde i Østfold.

De siste 15 er ventet å ankomme i nær fremtid, opplyser UDI til NTB.

Regjeringen har etter sigende stilt krav om at de som får komme, er sårbare syriske familier med barn som med stor sannsynlighet kvalifiserer for oppholdstillatelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon