Sumaira Ghafoor i Oslo tingrett sammen med sin forsvarer Nils Christian Nordhus. Tegning: Esther Bjørneboe/NRK / NTB
annonse
annonse

Selv om hun skal ha levd i et svært vanskelig forhold med Bastian Vasquez i Syria, sa den tiltalte kvinnen ingenting til sin egen eller hans familie.

Ghafoor fortalte aldri noen på noe tidspunkt om hyppig vold, seksuelle overgrep og svært begrenset bevegelses- og kommunikasjonsfrihet mens hun levde med Vasquez, skriver NTB.

Ghafoor hevder at hun ønsket seg «hjem» til Norge etter bare noen måneder, men ble holdt tilbake med tvang og hadde derfor ikke noe annet alternativ enn å bli værende.

annonse

Ifølge Gahfoor så var det ektemannens familie hun tok kontakt med for å få hjelp til å komme seg ut av landet da ektemannen døde mens han produserte bomber for IS.

– De hadde akkurat mistet sin sønn, som de fortsatt elsket. De hadde et godt forhold til ham før han endret seg, svarte Ghafoor på spørsmål om hvorfor hun ikke fortalte faren hva Vasquez hadde utsatt henne for.

På spørsmål om hvorfor hun ikke fortalte sin familie i Norge om overgrepene hun ble utsatt for, svarte Ghafoor slik:

annonse

– Jeg ville ikke at de skulle bli bekymret. Det hadde vært rart å skulle fortelle det til dem uten at de kunne være der for meg, sa hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon