Den demokratiske kongressrepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez spurtet onsdag opp trappene til Kongressbygningen i Washington i USA for å stemme om et nytt lovforslag som vil endre valgprosessen i USA. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
annonse
annonse

Forslaget skal nå behandles i Senatet.

Den ble vedtatt tross enstemmig motstand fra republikanerne i Representantenes hus.

Endringen vil blant annet innebære nye prosedyrer for inndeling av velgerdistrikt, redusere hindringer som fratar velgere muligheten til å stemme, og bidra til åpenhet rundt donasjoner til politikere og partier, skriver NTB.

annonse

Forslaget legges fram etter at republikanere har diskutert endringer av valglovene i kjølvannet av tidligere president Donald Trumps anklager om fusk i fjorårets presidentvalg. Utfallet av behandlingen i Senatet er uklar ettersom republikanerne trolig kan blokkere forslaget.

– Demokratene forsøker å utnytte sin knappe majoritet til å få gjennom lover som ikke sikrer dem velgernes tillit, men for å sørge for at de ikke mister flere plasser i neste valg, sa republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon