MDGs Lan Nguyen Berg og Demokratenes Vidar Kleppe står på motsatt side i klimapolitikken. Foto: Terje Pedersen / Tor Erik Schrøder NTB
annonse
annonse

Hyggelige tall for outsideren Demokratene i Resetts valg-måling. Desto mindre hyggelig for regjeringspartiene Venstre og KrF.

I de etablerte mediene vises det ofte til undersøkelser utført av uavhengige meningsmålere. Men det er sjelden at mediene legger ut målinger til sine egne lesere slik at alle kan delta.

Resett la derfor ut en meningsmåling der alle kunne avgi sin stemme på det partiet de ville stemt på om valget ble avholdt nå. Dette vil vi fortsette med fremover i månedene før valget.

annonse

Grønn katastrofe

I målingen tikket det inn over 18 000 stemmer og flere hundre har kommentert. Partiet med flest stemmer er Demokratene som har fått 32,4 prosents oppslutning.

På andreplass kommer Fremskrittspartiet med 28,0 prosent. Senterpartiet får 10,3 prosent. Også småpartiene Partiet de Kristne (6,0 prosent) og Liberalistene (4,2 prosent) imponerer.

annonse

Rundt 5 prosent har valgt å stemme Andre, som inkluderer blant andre Bompartiet og Nærings- og Industripartiet (INP).

Verre er det med stortingspartiene Venstre og KrF som får under 1 prosents oppslutning. Det samme gjør Miljøpartiet De Grønne som får elendige 0,8 prosent. 

Arbeiderpartiet og Rødt er jevnstore og havner på i underkant av 3 prosent.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon