Illustrasjonsfoto: NTB Scanix
annonse
annonse

Jihadistgruppen ektemannen til den terrortiltalte Sumaira Ghafoor dro for å kjempe for, var den mest kjente, mest fryktede og best rustede i Syria i 2013, ifølge PST.

Blant de rundt 300 ulike opprørsgruppene som befant seg i Syria langs rensen til Tyrkia på starten av 2013, var det én som skilte seg tydelig ut – al-Qaida-filialen Jabhat al-Nusra, best kjent i Norge som Nusrafronten. Det fortalte seniorrådgiver Mario Esmaili i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) da han vitnet i saken torsdag, skriver NTB.

Nusrafronten – som formelt ble etablert av den irakiske al-Qaida-filialen i desember 2012 – var den som hadde flest medlemmer med lang erfaring fra jihadistisk krigføring.

annonse

Av minst 50 selvmordsangrep i Syria i perioden etter etableringen i slutten av 2012, tok organisasjonen ansvaret for 41.

– Tiltalte har forklart at hun kjente til Jabhat al-Nusra før hun dro til Syria, og hun fant ut at det var en gruppe som var tilknyttet al-Qaida, sa vitnet i Oslo tingrett torsdag formiddag.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon