Jon Helgheim kommer med harde anklager mot Oslo Høyres Afshan Rafiq. Alle foto: NTB Scanpix
annonse
annonse

– Jeg håper dette nedrige, rasistiske og idiotiske forslaget fra Oslo Høyre blir beklaget og stanset omgående.

I VG tar Høyres Afshan Rafiq til orde for at eldre med innvandrerbakgrunn skal prioriteres i vaksinekøen.

– I flergenerasjonsfamilier har ikke de eldre mulighet til å skjerme seg fra smitten fra familiemedlemmer som går på jobb og skole. De blir alvorlig syke, som igjen betyr en stor belastning for storsamfunnet og ikke minst dem selv – fordi de kan måtte bøte med livet, sier politikeren fra Høyre.

annonse

Hun viser til at dette er en gruppe med stabilt høye smittetall.

–  Da sier all logisk tenking at vi burde prioritere dem. Selvfølgelig skal andre risikogrupper også prioriteres, men denne gruppen har nesten ikke blitt nevnt.

– Sprøtt

annonse

Utspillet får Fremskrittspartiets Jon Helgheim til å reagere sterkt.

– Tenk om noen hadde foreslått at etnisk norske skal ha prioritet på vaksine foran innvandrere. Dette er så sprøtt som det kan bli! skriver han og konkluderer slik:

– Jeg håper dette nedrige, rasistiske og idiotiske forslaget fra Oslo Høyre blir beklaget og stanset omgående, slår Frp-politikeren fast på Facebook

Helgheim mener det Høyre foreslår er å forskjellsbehandle mennesker etter etnisitet og bakgrunn.

– I min ordbok er det synonymt med rasisme! Det er helt uaktuelt for FrP å være med på å prioritere noen etniske grupper over andre, det er det bare regimer vi ikke vil sammenlikne oss med som holder på med, og tydeligvis også Høyre, sier Helgheim til Resett.

– Hadde noen foreslått å prioritere etnisk norske over innvandrere, hadde det etter alle solemerker blitt arrangert fakkeltog, minst! Men inn til videre er det kun noen få aviser som har omtalt dette rasistiske, nedrige og idiotiske forslaget Oslo Høyre her fremmer.

.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon