- Resett - https://resett.no -

Helsebyråd i Oslo: Ikke aktuelt å prioritere vaksiner på bakgrunn av etnisitet

Eldre innvandrere i storfamilier bør prioriteres når Oslo velger intern vaksinestrategi, mener bystyremedlem Afshan Rafiq (H) i Oslo. Helsebyråden er ikke enig, ifølge NTB.

– Byrådet vurderer løpende spørsmålet om prioritering av vaksiner internt i Oslo, men det er ikke aktuelt å prioritere vaksiner på bakgrunn av etnisitet, svarer Helsebyråd Robert Steen (Ap) til VG [1] om forslaget til Høyre-politikeren.

Rafiq argumenterer med at eldre i flergenerasjonsfamilier ikke har mulighet til å skjerme seg fra smitten fra familiemedlemmer som går på jobb og skole.

annonse

– De blir alvorlig syke, som igjen betyr en stor belastning for storsamfunnet og ikke minst dem selv – fordi de kan måtte bøte med livet, sier høyrepolitikeren.

Hun nekter å godta at forslaget er det samme som å si at enkelte innbyggere er mer verdt enn andre, men mener at det handler om å sette inn støtet der det trengs mest.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) sier til avisen at de vil fortsette å følge den aldersbaserte rekkefølgen til Folkehelseinstituttet. Det innebærer at de eldste i de prioriterte bydelene vil bli vaksinert først.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474