SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det stormer i SV. Styret i Vadsø SV beskylder nå partiet for anti-feminisme og skittent spill mot den gravide lederen av nominasjonskomiteen.

Fredag morgen sendte styret i lokallaget ut en pressemelding der de gjør det klart at de trekker seg fra alle verv og melder seg ut av SV, melder NRK.

Styret mener sterke krefter i partiet har brutt alt av regler og folkeskikk under nominasjonen til stortingsvalget. Men dette er bare siste utvikling. Flere profilerte SV-medlemmer i Finnmark har allerede meldt seg ut, deriblant lederen for nominasjonskomiteen, Hanne Harila, som er varaordfører i Vadsø.

annonse

Styret i Vadsø SV hevder at de andre i komiteen har misbrukt Harilas graviditet for å sette henne ut av spill.

«Hun hadde planlagt arbeidet i komiteen, forberedt intervjuer og møter. Når leder går ut i svangerskapspermisjon, setter flertallet i gang med møter, intervjuer av aktuelle kandidater etc. I etterkant sender de klage til fylkesstyret på at hun ikke hadde deltatt på møter eller vært aktiv nok i arbeidet. Bl.a. at hun ikke deltok på intervjuer samme dagen som hun fødte», heter det i pressemeldingen.

NRK skriver at «bråket i SV nådde nye høyder etter partiets nominasjonsmøte 14. februar. Tommy Berg fra Alta SV tapte kampen om førsteplassen til Amy Brox Webber fra Sør-Varanger.»

annonse

Webber skal ha blitt foreslått etter at fristen for å melde inn nye kandidater hadde gått ut. Fløyen som støttet Tommy Berg reagerte sterkt på regelbruddet – og på spillet internt i partiet før møtet.

SVs nestleder Kirsti Bergstø, som er fra Nesseby i Finnmark, er blant dem som har fått kritikk for å blande seg inn.

SV-leder Audun Lysbakken har ikke ønsket å kommentere saken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon