Oslo 20210305. Finansminister Jan Tore Sanner legger frem regjeringens forslag til ny lønnsstøtteordning under en pressekonferanse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

NTB melder at regjeringen vil forlenge ordningen for å få bedrifter til å hente inn ansatte igjen til 30. juni. Det foreslås ytterligere 100 millioner kroner til opplæring.

Det kommer fram i forslaget til lønnsstøtteordning som ble lagt fram fredag.

– Det viktigste vi kan gjøre for å redusere de langsiktige konsekvensene av pandemien, er å sørge for at folk kommer raskt tilbake i jobb. I tillegg vil denne ordningen gjøre det lettere å hente tilbake folk som kan jobbe med å forberede bedriften på den dagen aktiviteten tar seg opp igjen, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

annonse
Kompetansepåfyll

– For noen kan det også være en god mulighet til å gi ansatte kompetansepåfyll, særlig i bransjer der pandemien vil sette varige spor, sier fortsetter han.

Regjeringen foreslår også å forsterke ordningen kjent som bedriftsintern opplæring (BIO), som forvaltes av fylkeskommunene, med 100 millioner kroner. Å styrke kompetansen hos de ansatte er en viktig forutsetning for ny vekst i mange bedrifter, understreker Finansdepartementet.

– Den nye ordningen er mer fleksibel for å ta høyde for den usikre situasjonen mange bedrifter står i. Driver du restaurant i flere kommuner, kan du oppleve nedstengning i en kommune og åpne dører i en annen. Det må vi ta høyde for, sier Sanner.

Omsetningsfall
annonse

Et annet hovedpunkt er at arbeidsgivere med et omsetningsfall på 70 prosent eller mer vil få inntil 25.000 kroner fra staten i måneden per egen ansatt som tas tilbake fra permisjon. Hvis omsetningsfallet er mindre enn 70 prosent, avtar støttebeløpet gradvis til 10 000 kroner. Omsetningsfall under 15 prosent gir ikke rett til støtte.

Maksbeløp per virksomhet og konsern er satt til 9,4 millioner kroner for perioden 15. mars–30. april og 12,5 millioner kroner for perioden 1. mai–30. juni. Det tilsvarer full støtte til 250 personer per måned, som er EUs øvre grense for antallet ansatte i små og mellomstore bedrifter, opplyser Finansdepartementet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon