Leder av Minotenk Linda Noor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Leder av Minotenk Linda Noor. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Linda Noor er ikke enig i at IS-kvinnen Sumaira Ghafoor ikke burde ha vært terrortiltalt.

Nylig rapporterte Resett at Lars Gule stilte seg svært kritisk til at den 30 år gamle IS-kvinnen er tiltalt for deltagelse i en terrororganisasjon i en kommentar i Vårt Land tidligere denne uken. Gule mener at det å være hjemmeværende kone og mor ikke kan være et bidrag til terror.

Daglig leder Linda Noor i tenketanken Minotenk er uenig. Hun påpeker i et tilsvar i Vårt Land at IS selv løftet husmorens betydning for deres sak, og promoterte kvinner som «ryggraden i det islamske samfunnet»

annonse

«På sitt sterkeste hadde IS kontroll over et geografisk område i Syria og Irak på størrelse med Storbritannia. I områdene de tok kontroll over bodde det mennesker fra før, som naturligvis ikke ønsket å gifte bort sine døtre og søstre til fanatiske fremmedkrigere», skriver Noor.

Hun fortsetter:

«Derfor var det viktig å få kvinner til å reise fysisk til IS-kontrollerte områder, for slik å skape stabilitet og sikre nye generasjoner krigere som kunne forsvare islams ære mot ydmykelse fra «korsfarere» og andre fiender, i tillegg til å bidra til den avanserte infrastrukturen som kalifatet bygget opp.»

annonse

Les også: Resett dømt til å betale saksomkostninger for å ha navngitt IS-kvinne

Inspirasjon

Noor påpeker at kvinner som sa seg villig til å underkaste seg IS og gifte seg med IS-terrorister har bidrattt til å gjøre livet som fremmedkriger med attraktivt.

«Kvinner som blogget fra IS-livet fungerte som inspirasjon og praktiske veiledere for andre kvinner som vurderte å komme. Disse jihadist-bloggerne fremstilte livet i kalifatet som et familievennlig og idyllisk sted, hvor man var fri for undertrykkelse fra de vantro og kunne leve i harmoni med Guds vilje, sammen med sin ektemann og barn.»

Motivasjon

«Forskningen viser at kvinner som reiste også hadde en betydelig politisk og ideologisk motivasjon, som å bekjempe det syriske regimet og bidra til etableringen av kalifatet. Dette blir i mediefremstillinger ofte underkommunisert. Lars Gule føyer seg inn i den samme tradisjonen, hvor han i sin tekst fokuserer mest på at den tiltalte norske kvinnen var forelsket», skriver Noor mot slutten av innlegget.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon