FOLKETOMT: Det kan bli halvannen måneds nedstengning, påskeferien medregnet. Fra Gulskogen Senter i Drammen 25. januar 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB
annonse
annonse

Men vil skjerme påskeferien.

Etter et år med smittevern-tiltak i rykk og napp har Norge fortsatt ikke klart å få COVID-19 under kontroll.

Det skyldes ikke minst at en britisk, en sørafrikansk og nå sist en brasiliansk mutant av coronaviruset nylig meldte sin ankomst i Norge.

annonse

Nå bør vi gå mer drastisk til verks, mener professor.

Professor Bjørg Marit Andersen er tidligere avdelingsoverlege og smittevernlege ved OUS Ullevåll. I fjoråret var Andersen kritisk til myndighetenes håndtering av den epidemiologiske situasjonen, skriver Dagbladet.

I et brev til helsemyndighetene foreslår professor Andersen to ukers full nedstengning før påske, som i 2021 inntreffer i første halvdel av april, og deretter to ukers full nedstengning etter påske – en periode på halvannen måned.

annonse

Les også: Moskva opphever corona-restriksjoner: – Det er vår plikt å gjenåpne

I påskeferien skal det bare være tillatt å reise i Norge, mens riksgrensen stenges, lyder professorens anbefaling.

– Jeg snakker om en skikkelig nedstenging som vi hadde 12. mars i fjor. Som den gang må to-metersregelen praktiseres, og denne gangen må det også være munnbindpåbud. Grensenedstenging må vi nok opprettholde i lang tid fremover, sier Andersen til Dagbladet.

En nedstengning vil i praksis dermed vare frem til mai.

Professoren hevder at folk foretrekker en lengre nedstengning, og mener at de mange rykk-og-napp-nedstengningene av skoler, butikker og skjenkesteder gjør folk lei og demotivert.

– Vi kan nok regne med en viss oppblomstring etter påske, men det er viktig at folk får en ferie, med anledning til å trekke pusten. Folk er lei nå, og vil ha litt fri, avslutter Andersen.

annonse

Texas har fått nok av corona-nedstenging og åpner alt: – Kjempebra! Tusen takk!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon