Eldre dame med mynter og lommebok. Foto: Gorm Kallestad / NTB
annonse
annonse

Vi øker minstepensjonen og så sier vi nei til den håpløse planen om elektrifisering av de norske oljeplattformene til en sum av minimum 50 milliarder kroner.

Det finnes i dag rundt 150 000 minstepensjonister i Norge. Om vi øker minstepensjonen med 45 000 kr i året, vil det medføre 6,75 milliarder kroner i økte pensjonsutbetalinger de neste syv årene. Etter at disse syv årene har passert har Norge helt sikkert funnet nye gode løsninger som sikrer våre minstepensjonister.

Les også: Ap og Sp sier nei til å heve minstepensjonen over fattigdomsgrensen

annonse

Økt minstepensjon betyr økt kjøpekraft, noe som vil medføre økt sysselsetting, spesielt for tjenestetilbydere. Økt sysselsetting gir økte skatte- og avgiftsinntekter både fra pensjonistene, selskaper og ansatte. En økning av minstepensjonen som her skissert vil ikke svekke vår konkurranse overfor utlandet og vil gi marginalt inflasjonspress med fare for økt rentepress.

Økt minstepensjon vil også gi bedre velferd for våre eldre og da et varmere samfunn. Fattigdom er roten til alt vondt og det skal vi ikke ha i «verdens beste land å bo i». Det var noen som sa at Norge er det – verdens beste land å bo i og da følger det forpliktelser med.

Demokratene verdsetter Norges pensjonister og setter som alltid Norge først.

Demokratene vil gradvis avvikle pressestøtten og fjerne NRK-lisensen

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon