Fotomontasje: Privat
annonse
annonse

Oslo sentrum synes mer og mer som en puritansk og åpen, nesten ren og ubesudlet sone. Samferdsel, handel og annen skitten samhandling skal fjernes fra borgernes fellesarealer.

Fallos. Foto: Privat

Men erstatningene for bilparkeringer og næringsvirksomhet er såpass motbydelige at de burde vært gjemt i et skap du bare viser til noen få. Hvis du tør …

Trær til 300 000 per stamme
Fra før er det flust av benker og utemøbler ingen bruker. De famøse og utskjelte utekontorene er nå blitt til geiteskur et sted nord i Oslo. De fargerike flekkene, som før prydet gatene, er regnet bort av byrådet sykkelsaltbudsjett. Vi får håpe at de nyplantede trærne, til 300 000 kroner per stamme, i Olav Vs gate ikke dør av saltet byrådet pøser på asfalten. Dette for den enorme horden av jobbsyklister som har oversvømt bybildet denne ekstremt kalde og globalt oppvarmede vinteren.

annonse

Les også: Bilfritt byliv: Et ekskluderende sorteringssamfunn?

Sist ut er ikke trær til mer enn 300 000 per krone, men statuer. Temaet synes å være underbukse. Man skulle tro det var humor. Men hvor er vitsen? Prisen vites ikke.

Underbukse. Foto: Privat

Bilfritt byliv
Kunsten er bestilt som en del av Bilfritt byliv. Som erstatning for parkeringsplasser i Oslo sentrum. De økonomisk ansvarlige må være sjeleglad for at befolkningen i Norge for det meste er lykkelig uvitende om kunstnernes statuerte lyster i underbukse, fallos og diverse åpninger.

Åpning. Foto: Privat
annonse

Prosjektet Bilfritt underliv er et av Oslo kommunes satsningsområder i samarbeid med Kulturetaten og Bymiljøetaten. Det lukter MDG, (hvis initialer rimer på LSD), eta(t)nol, sekreter og dritt. Hadde det ikke vært bedre om Oslos byråd heller sniffet bensin?
Skulpturene, som har blitt valgt ut av en fagjury, viser frem disse flotte motivene:
En brun boksershorts eller underbukse i en slik stilling du vil finne den på bunnen av skittentøyskurven.

Les også: – Prosjektet som byrådet kaller «en levende by», fører til det stikk motsatte

Leppeåpning. Foto: Privat

En hvit, svakt bøyet fallos med utvekster som minner om vorter du ikke vil ha noe sted.
En skulptur med en åpning som ligner en steinsensuell munn.
En annen skulptur har en åpning jeg helst ikke vil beskrive offentlig. Kan i helfigur minne om et sexleketøy som kan brukes av alle kjønn. Et såkalt «mer enn cissleketøy»?
I tillegg står det en stivt sensuell vifte i gaten, utslått i en brun metallblokk.

Les også: Oslo betaler bedrifter for å kutte parkeringsplasser

Falsk runestein. Foto: Provat

En slags gravstein med runeskrift står også i skulpturparaden. Ligner en slik du plutselig kan stoppe ved etter et severdighetstegn langs landeveien; bare at de der ute i Norge er ekte. Også denne har en skarp fallos inngravert i seg. Med en trekant på toppen. Liten, men synlig.

 

 

 

annonse

 

Steinvifte. Foto: Privat

Kunst og «kunst»
Smaken er som baken. Delt på midten. Behager dette deg? Og er det så farlig om det ble brukt midler på dette? Fagjuryen vet nok best.
Selv er jeg en storforbruker av kunst, musikk og litteratur. Men denne underlivskunsten appellerer ikke til meg. Jeg blir ikke direkte dårlig av den, men går helst en annen gate gjennom Oslo neste gang jeg må frekventere det døende lemmet av en hovedstad.
Kanskje kommer jeg til å gå utenom og tenke på hvor mye det kostet å pynte gaten så glorete, og på hvor mye Oslo taper på et mindre og mindre erigert byliv.

– Det blir et problem når sykkelveiene er ideologisk begrunnet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon